MILLA KYNKÄÄNNIEMI

AJATUKSIA

Mikä sai lähtemään politiikkaan?

Poliisin työssä olen huomannut paljon epäkohtia meidän tavallisten ihmisten arjessa, etenkin sen perusturvallisuudessa. Olen nähnyt rikosten uhrien hätää, koulukiusaamista, nuorten syrjäytymistä sekä mielenterveyspalvelun toimimattomuuden aiheuttamaa ahdinkoa jopa itsemurhia.

Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja politiikkaan mukaan lähteminen on ollut mielessä jo pidemmän aikaa. Ennen vuoden 2012 kunnallisvaaleja tein päätöksen, että haluan lähteä vaikuttamaan yhteisiin asioihin. Pääsin ehdokkaaksi ja minut valittiin Oulun kaupunginvaltuustoon. Olen ollut siis mukana Oulun kaupunginvaltuustossa vuodesta 2012.

Ennen politiikkaan mukaan lähtemistä pohdin tietysti puoluetta tarkasti. Minulla ei ollut aikai-sempaa poliittista sitoumusta, mutta hyvin pian vakuutuin siitä, että arvoni ovat lähimpänä Kokoomuksen arvoja. Jokaisella puolueella on omat ohjelmansa, mutta koen, että Kokoomus tekee vastuullista politiikkaa pitkällä tähtäimellä. Kokoomuksessa kuten muissakin puolueessa on erilaisilla taustoilla olevia ihmisiä. Näinä aikoina kun talous on tiukalla ja maailman tilanne on hankala, on erityisen tärkeää edetä rauhallisesti ja vastuullisesti. Valtio ei voi ottaa koko ajan velkaa, että saamme yhteiskunnan toiminnot ylläpidettyä. Joudutaan tekemään kipeitäkin päätöksiä kuitenkaan unohtamatta ihmistä. Pitää muistaa vanha viisaus, että yhteiskunnan sivistys mitataan sillä, miten se kohtelee heikoimpiaan.

Haluan uudistaa palveluja ja mennä eteenpäin, että saamme jatkossakin elää tässä hyvinvointiyhteiskunnassa, jonka aikaisemmat sukupolvet ovat meille rakentaneet. Uskon, että olen sellainen ihminen, joka pystyy pysymään tiukkoinakin aikoina arvojensa takana.